9189610806

En hästbok som inte handlar så mycket om hästar som om längtan – det är vad Hästpoloprinsen är. Författaren Sara Schiöld, som här debuterar, är själv både allergisk mot och rädd för hästar. De vackra illustrationerna i boken är gjorda av Margareta Nordqvist.

Alice älskar hästar mer än något annat, men har aldrig ens varit i närheten av en riktig häst. På landet har hon tillverkat en låtsashäst som hon går och längtar efter, med riktig man, svans och sadel. Om hon har tur får hon åka dit på pappas motorcykel. Kanske låtsas hon att även det är en häst?

Plötsligt dyker en ny pojke upp på gården i stan. Han cyklar omkring och svingar en klubba. Med pricksäkerhet träffar han tomma tablettaskar och glasspapper som ligger och skräpar på marken. Alice och lillasyster Linn har ett eget hemligt ställe under balkongen, ett ställe som ingen känner till, utom mamma och pappa förstås. Men en dag hittar Alice en glasspinne under balkongen. Någon har varit där!

Det är lätt att bli förälskad i Hästpoloprinsen, precis som Alice nog blir lite förälskad i sin hästpoloprins. Vem är han egentligen?

Detta är en bok om vänskap, mod, längtan och på sätt och vis om både uppfyllda drömmar och drömmar som slås i kras. Den är välskriven och språket är lättläst samtidigt som det finns ett djup i berättelsen.

Huvudpersonen Alice känns ganska ung och barnslig och därför passar boken bäst för de lite yngre barnen i mellanåldern eller ännu yngre barn. Berättelsen väcker frågor och ger inte alla svar. Möjligtvis kan en vuxen behöva lyfta fram den lite för att barnen ska förstå hur bra den är. Därför tror jag att Hästpoloprinsen passar allra bäst som högläsningsbok, i klassen eller inför nattningen.

Här kan du köpa Hästpoloprinsen:

http://www.adlibris.com/se/organisationer/product.aspx?isbn=9789189610804

http://www.bokus.com/bok/9789189610804/hastpoloprinsen/

http://www.kikkuli.com/boksidor/hastpoloprinsen.htm

Annons