Klara

Klara Lindell är en lång, blond och smal tjej som bor i ett samhälle strax utanför Göteborg. Hon är ganska försiktig av sig. När de andra tjejerna i klassen sminkar sig och hänger efter killar, håller hon sig hellre för sig själv. Eller? Kanske skulle hon ha velat vara med de andra tjejerna, men ingen tycks fråga efter henne och själv är hon för blyg …

Ändå är Klara stark när det verkligen gäller. För även om man är blyg kan man ju ha bra självförtroende. Och hon är nyfiken, fast gillar inte när saker och ting blir alltför läskiga och vill helst inte göra saker hon inte får.

Klara umgås mycket med sin granne, Rut. Men Rut är en gammal tant. Hon använder konstiga ordspråk och uttryck som Klara tar efter ibland. Men så börjar Bella i klassen och allting blir annorlunda.

Bella

Bella, eller Isabella Silverknorr som hon egentligen heter, har kopparbrunt hår och gröna ögon och får det mesta hon pekar på. Hon är egentligen väldigt olik Klara, fast ändå lite lik. Hurdå? Båda är lite annorlunda på så vis att de inte vill sminka sig och hänga efter killar. För Bellas del beror det mest på att hon har bott utomlands och tycker att klasskompisarna är lite larviga som vill spela äldre än de egentligen är. Så var det inte på hennes förra skola. Medan Klara är lite försiktig och blyg av sig är Bella oftast modig och gillar äventyr. Bella är precis som Klara väldigt nyfiken. Ofta är det hon som drar med sig Klara i äventyret. Hennes motto är: ”Om man inte frågar kan man inte få nej.” Bella verkar ha världens bästa självförtroende, men ibland kan även den modigaste tveka. Hennes högsta önskan är en syster och … kanske lite mer tid med föräldrarna.

Annons